سیدمهرداد امیرکلالی | شهرآرانیوز؛ در ذهن عموم به قلعه وکیل آباد مشهور است؛ محلهای در میان منطقهای برخوردار، اما نابرخوردار و خالی از امکانات. کمی قبلتر از دوراهی طرقبه شاندیز و در انتهای بولوار وکیل آباد خودنمایی ساختمانهایی نامنظم با ترکیب ناموزون دلیل این ادعاست. برای ورود به محله باید از پنج کوچه که پیاده رو مناسبی هم ندارند، عبور کرد.
کوچههای تودرتویی که هیچ قاعده شهرسازی برای آن متصور نیست. به دلیل تخلفات ساختمانی نیوجرسیهای مختلف شهرداری روبه روی درِ برخی منازل که در حال ساخت وساز هستند قرار گرفته اند. از ظاهر پیداست که باوجود پلمبهای بتنی و بزرگ، زندگی در همان ساخت وسازهای فاقد ایمنی جریان دارد.
محل قرار ما با اعضای شورای اجتماعی محله و معتمدان قلعه وکیل آباد مسجد صاحب الزمان (ع) است. در کوچه پس کوچههای محله قدم میزنیم تا مشکلات را از نزدیک احصا کنیم. عمده معضلات این محله روشنایی اندک کوچه ها، لکه گیری ناقص آسفالت وکیل آباد ۴/۸۷، نبود سالن ورزشی و فضای سبز، نبود سیستم اگو با وجود پرداخت بهای آن و لحاظ آبونمان پانزده هزار تومانی برای خط تلفن بدون کارکرد ساکنان است. البته در بازدید امروز مطالباتی همچون افزایش تعداد طبقات ساخت در پروانه ساختمانی و بهسازی پیاده روهای وکیل آباد ۸۷ تا ۹۷ نیز در صدر خواستههای شهروندان قرار داشت.
عضو شورای اجتماعی محله وکیل آباد با بیان اینکه اهالی خواستار افزایش تعداد طبقات در روند ساخت وساز و لحاظ در پروانه ساختمانی هستند، میگوید: اکنون شهرداری فقط برای دوطبقه بالای پیلوت پروانه ساخت میدهد و شهرداری باید برای نفع اقتصادی ساکنان این محله که کم درآمد هستند، تسهیلاتی در اعطای پروانه به شهروندان اختصاص دهد.
مرتضی فضائلی میافزاید: پیشنهاد میشود شهرداری مثلا تا چهار طبقه بالای پیلوت مجوز ساخت دهد. طی یک ماه اخیر، لکه گیری وکیل آباد ۴/۸۷ به گفته کارکنان شهرداری با هزینه ۵۰۰ میلیون تومان توسط پیمانکار انجام شده است، اما به جای اینکه بهتر شود، او ضاع بدتر شده است و آب در معبر جمع میشود.
فضائلی ادامه میدهد: در فصل بارش برف وباران هستیم و از سویی فاضلاب خانگی منازل به کوچه سرازیر میشود و آب وسط کوچه جمع میشود. این چه وضع لکه گیری آسفالت است که مشکلات محله را به جای کاهش، افزایش داده است؟! حداقل همه کوچه آسفالت میشد.
محمدیان، از جوانان محله، نیز به گفت وگوی ما میپیوندد و میگوید: نوجوانان و جوانان این محله هیچ امکانات ورزشی ندارند و نزدیکترین سالن ورزشی نیز در جاهدشهر و باغ وکیل آباد است که از ما دور است. او میافزاید: برای جمعیت پنج هزارنفری این محله، فضای سبز هم تعبیه نشده است و حقیقتا این محله اگر جزو مناطق شهری نبود و با دهیاری اداره میشد، وضعیت بهتر بود.
حسنی فر، از معتمدان محله، هم با اشاره به اینکه چراغهای روشنایی کوچهها در شب یکی در میان خاموش است بیان میکند: برخی چراغهای روشنایی حتی لامپ ندارند و شبها باید با ترس ولرز از کوچهها عبور کنیم.
این شهروند ادامه میدهد: سالها پیش برخی از ساکنان محله، هزینه سیستم اگو را پرداخت کردند، اما این پروژه تا به امروز انجام نشده است و فاضلاب خانگی در معابر رها میشود و جلوه خوبی برای محله ندارد و ایجاد بیماری میکند.
در ادامه خانم صلواتیان، از فعالان اجتماعی، نیز وضعیت پیاده روهای وکیل آباد ۸۷ تا ۹۷ را نامناسب توصیف میکند و میگوید: این کوچهها در حقیقت ورودی محله هستند، اما فضای بصری نامناسبی دارند. پیاده روها با پستی وبلندی همراه اند و در برخی نقاط خراب و خاکی هستند و شهرداری باید یک پیاده رو یک شکل و تمیز احداث کند.
او ادامه میدهد: کابلهای تلفن ثابت محله یک درمیان به سرقت رفته است و چندبار به مخابرات مراجعه کرده ایم و کارکنان مخابرات گفته اند برای نصب مجدد کابل مخابرات در نوبت هستید و این نوبت ما تا به امروز دو سال طول کشیده است. از سویی برای خط بدون کارکرد، قبض تلفن با آبونمان پانزده هزارتومانی صادر میشود. مخابرات اگر کابل جدید نصب نمیکند، حداقل هزینه آبونمان اخذ نکند.
در ادامه برای پیگیری مطالبات و چاره جویی مطالبات شهروندان محله قلعه وکیل آباد به سراغ مسئولان شهری رفتیم.
شهردار منطقه ۱۲ مشهد درباره محدودیت تعداد طبقات در ساخت وسازهای قلعه وکیل آباد میگوید: این محدودیت را طرح جامع تفصیلی قائل شده و البته درخواستهایی برای اخذ مجوز افزایش تعداد طبقات را به شهرداری ارسال کردیم و گفتیم مجوز فعلی تعداد طبقات، پاسخگوی نیاز اهالی محله نیست.
علی زینت بخش میافزاید: این طرح نیازمند بازنگری است. پیگیریهایی از طریق معاونت شهرسازی انجام شده، اما تاکنون منجر به نتیجه نشده است. درباره لکه گیری آسفالت هم باید گفت مقرر شده است معاون اجرایی به پیمانکار دستور دهد که لکه گیری آسفالت کوچه وکیل آباد ۴/۸۷ دوباره بررسی شود و اگر نیاز به مرمت داشت، پیمانکار برای اصلاح، مرمت و لکه گیری اقدام کند.
او با بیان اینکه زمین ورزشی روبازی در نزدیکی این محله قرار دارد، میافزاید: مشکلات اساسی این محله درحوزه سرانههای فضای سبز و ورزشی همچنان پابرجاست؛ بااین حال شهرداری در صدد است که به محض فراهم شدن اقتضائات و الزامات، برای احداث سالن ورزشی و فضای سبز اقدام کند. شهردار منطقه ۱۲ مشهد خاطرنشان میکند: با بررسی مطالعاتی که قرار است صورت بگیرد، بهسازی پیاده رو حاشیه وکیل آباد در سال آینده در دستور کار قرار خواهد گرفت.
اما مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز درباره اجرا نشدن سیستم اگو در این محله و در مقابل اخذ وجه آبونمان از شهروندان میگوید: اهالی به یک نفر نمایندگی دهند و با شماره اشتراک همه منزلها به امور مشترکان منطقه ۴، واقع در میدان دانشجو مراجعه کنند.
محمود محتشمی اظهار میکند: با این مراجعه موضوع اخذ هزینه سیستم اگو در سالهای گذشته را پیگیری خواهیم کرد.
مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق مشهد هم درباره کمبود روشنایی کوچهها میگوید: وزارت نیرو به منظور صرفه جویی در انرژی به همه شرکتهای توزیع برق سراسر کشور ابلاغ کرده است که چراغهای روشنایی در کوچهها یک درمیان روشن باشد.
علیرضا کاشی میافزاید: اجرای این سیاست حتی در معابر اصلی نیز به همین صورت است. این قانون برای حفظ پایداری شبکه برق و صرفه جویی انرژی در سراسر کشور اجرا میشود.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی هم درباره آبونمان خط تلفن بدون کارکرد بیان میکند: برای خطوط تلفن ثابت چه مکالمه انجام شود و چه مکالمهای صورت نگیرد، هزینههای نگهداری نظیر برق خط، سیم و کابل وجود دارد. حسن اروجی میافزاید: شهروند حتی اگر مکالمهای هم نداشته باشد، برای تأمین هزینههای نگهداری باید بهای خدمات را بپردازد. به مشترکان توصیه میشود چنانچه استفادهای از تلفن ثابت ندارند، امتیاز را به مخابرات یا فرد دیگری انتقال دهند.
او میگوید: هزینه نگهداری تلفن ثابت برای هر نفر در هر ماه ۲۵ هزار تومان است. حداقل هزینه قبض تلفن در مشهد ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان است که ۱۵ هزار تومان آن حداقل هزینه مکالمه است و ۱۵۰۰ تومان حق اشتراک و ۱۳۰۰ تومان مالیات و عوارض.